nedjelja, 11. rujna 2016.

Himalaya Herbals višenamjenska krema - recenzija

Neki dan oko 6 sati ujutro sjednem, još u pidžami, kako bih popila kavu. Veliku šalicu kave od skoro pola litre (nije zdravo, znam) i onako još bunovna u polusnu uspijem sve prosuti po sebi. Počinjem šiziti, sve se crveni, opekline se šire... Što sad? Posegnem u ladicu za kremom o kojom ću vam danas pisati i koja je uvijek bila tu za mene kad sam bila smotana ili jednostavno kada kopam po licu što sam već milijun puta rekla da neću više , a svi znamo da to ne ide baš tako pa vam iz tog razloga predstavljam Himalaya Herbals multipurpose kremu.Ona dolazi u malenoj tubici od svega 20 grama što ju čini praktičnom za torbicu ili za putovanja, a višenamjenska je što će zamijeniti hrpu velikih tubica i teglica.Prije nego kažem bilo što, prenijeti ću vam riječi proizvođača:
" Umirujuća višenamjenska krema, koja sadrži aloe veru, badem, indijski Madder i druge prirodne sastojke, izvrstan je za liječenje posjekotina, rana, opeklina, osipa, čireva i gljivične infekcije kože."

Prvo što ćete primjetiti nakon istiskanja kreme je njena gusta tekstura krem sive boje, a zatim će vas zapljusnuti njen biljni, rekla bih za mene pomalo i mentolni, miris. Malo je teža pri razmazivanju zbog gustoće te ostavlja tragove na koži, ali postoji mogućnost utrljavanja u kožu oko kojeg ćete se malo potruditi. S obzirom na njenu medicinsku namjenu ti tragovi, meni osobno, ne smetaju.


Najčešće ju nanosim u debljem sloju i dajem joj vremena da se upije.
Nakon što se upije smanjuje crvenilo u slučaju opeklina te se ne stvaraju one vodene cistice. Ranice se najviše smire ako ih namažete preko noći jer ste tako sigurni da ih nećete dirati.
Kod ugriza prokletih krvopija će smanjiti svrbež te ćete zaboraviti da vas je komarac dohvatio.

Ja ju uvijek nosim u školskom ruksaku ili torbici, za nas smotane je jedna jako dobra kremica.

Iako se deklariraju kao prirodna kozmetika, u sastavu sam naišla na parabene što mi se ne sviđa.


Sve u svemu, nastavit ću ju koristiti u ovakvim situacijama, a za cijenu od 14.90 kn i više je nego odlična!